Мазар на Першому WIM Central & Eastern European Forum

Ключ до динамічної бізнес-трансформації компанії Мазар - це відкритість до нової інформації та уміння застосовувати її на практиці.

Наш лідер відділу фінансових консультаційних послуг (FAS) - Олексій Ларіонов відвідав Перший WIM Central & Eastern European Forum: «Вплив різноманіття та лідерства на результати компаній» і готовий поділитися основними відкриттями та загальним враженням.

  • Компанії з диверсифікованими радами директорів / наглядовими радами (з часткою жінок, ближчою до 50%) є ефективнішими, мають вищий показник рентабельності власного капіталу, а банки з жінками на керівних посадах менш схильні до ризиків та мають меншу частку прострочених кредитів.
  • Професійні фірми з жінками у топ менджменті надають послуги більш широкому колу клієнтів, порівняно з компаніями з переважаючою часткою чоловіків у керівництві.
  • Законодавчі квоти для жінок у радах директорів не передбачені, тому чоловіки повинні брати активну участь у питанні догляду за дитиною.
  • Україна знаходиться на середній позиції в рейтингу країн за рівнем ґендерної рівноваги (нижче за скандинавські країни, але вище, ніж країни Близького Сходу).

"Я був вражений, гендерне різноманіття має надзвичайно позитивний вплив на управління, корпоративну культуру та продуктивність компаній в цілому. Як сказала Крістін Лагард, якщо брати Леман були сестрами Леман, то сьогоднішній світ був би зовсім іншим. Також дуже вдячний Юлії Кирпі, партнерові юридичної фірми Aequo, за такий інформативний виступ", - коментує Олексій.

Larionov- 1st WIM Central & Eastern Forum

Ви можете знайти додаткову інформацію про вплив різноманіття та лідерство жінок у дослідженні Мазар нижче.

Документ

Board Leadership in Corporate Culture Report.pdf