Рекордні світові доходи компанії Mazars підтверджують силу її міжнародної, інтегрованої, мультидисциплінарної стратегії

14 лютого 2023 року: Mazars, міжнародна аудиторська, податкова та консалтингова фірма, публікує глобальні фінансові результати за 2021/2022 фінансовий рік, підкреслюючи суттєве зростання в річному обчисленні – 16,4%, досягнувши 2,45 мільярда євро. Збільшення доходу є результатом покращення показників в усіх регіонах та на рівні всіх сервісних ліній – як аудиторських, так і не аудиторських (повна інформація нижче).
  • Ріст за рік складає 16,4%, що включає 13,3% органічного зростання, демонструє силу моделі інтегрованого партнерства Mazars.
  • Найбільше зростання від 2007 року підтверджує позицію Mazars як провідної міжнародної аудиторської, податкової та консультаційної фірми на концентрованому ринку.
  • Суттєве зростання в усіх регіонах та на рівні сервісних ліній свідчить про відповідність компанії поточним вимогам ринку, довіру до міжнародного розвитку Mazars і збалансовану міждисциплінарну стратегію.

Фінансові дані підтверджують міцну міжнародну позицію Mazars і актуальність її унікальної інтегрованої моделі, а також підвищують впевненість у здатності компанії створювати цінність для клієнтів. У середовищі, що швидко змінюється, Mazars підтримує компанії будь-якого розміру в їхньому прагненні до відповідального розвитку, бажанні впровадити все більшу кількість складних правил, трансформувати бізнес-операції або внутрішні системи і відповідати очікуванням органів влади, працівників та суспільства в цілому для забезпечення довгострокової ефективності.

«2022 – це рік, який був насичений на події, та котрий неодноразово випробовував гнучкість компаній у всьому світі. Перешкоди, що виникають на додачу до глобальних тенденцій, що включають оцифрування та сталий розвиток, можуть стати випробуванням, але, окрім можливих складнощів, вони також пропонують величезні можливості для росту, розвитку та дослідження нових способів створення цінності. У цьому нестабільному середовищі роль Mazars, як ніколи раніше, полягає в тому, щоб бути надійним партнером для клієнтів», – говорить Hervé Hélias, генеральний директор і голова Mazars Group.

Збалансоване зростання за регіонами та складовими портфелю компанії

Високі фінансові показники в різних регіонах та за всіма послугами демонструють, з одного боку, міжнародну експансію Mazars, яка яскраво відображає принцип «одна команда, одна фірма» з нашою присутністю майже в 100 країнах. З іншого боку, такі результати компанії підкреслюють актуальність мультидисциплінарного підходу: стратегія розвитку Mazars полягає у збереженні правильного балансу між юридичними та податковими послугами, консультаційними та дорадчими. У Mazars переконані, що різноманітність портфеля є важливою для підтримання якості аудиту, забезпечення відповідності послуг, що надаються клієнтам, залучення та утримання найкращих кадрів і, зрештою, суспільних інтересів.

Hervé Hélias

Попри труднощі, що склались на глобальному рівні, 2022 став чудовим роком для Mazars у різних регіонах і в усіх сферах послуг. Результати нашої діяльності підтверджують якість і релевантність послуг. Здатність Mazars постійно збільшувати свої аудиторські позиції серед великих і зареєстрованих на біржі компаній доводить перспективу на висококонцентрованому ринку; ця конкуренція є важливою для здорового функціонування фінансових ринків. Ми також пропонуємо глибоке розуміння галузевих умов, проблем і тенденцій та виділяємося як провідна аудиторська фірма у сфері фінансових послуг, що працює з деякими з найбільших організацій у галузі.

Hervé Hélias CEO and Chairman, Mazars Group

Не лише фінанси: технології та стійкість як ключові бізнес-пріоритети для утримання талантів, підвищення якості та покращення досвіду клієнтів

У 2022 році щорічний C-suite барометр від Mazars підкреслив, що технології та стійкість є двома головними трендами, які, як очікується, матимуть найбільший вплив на бізнес. По всьому світу керівники змушені адаптувати та оцифровувати свій бізнес і операції, змінити спосіб роботи та забезпечити стале зростання, щоб залишатися конкурентоспроможними та привабливими для клієнтів. Mazars йде в ногу з ринковими тенденціями та вважає, що такі тренди залишаються критично важливими інвестиційними сферами для фірми.

«У той час, коли сфера аудиту знаходиться на роздоріжжі, Mazars має амбітну програму переосмислити та оцифрувати даний напрямок на користь клієнтів, самих аудиторів і всієї бізнес-екосистеми. Ми інвестуємо в технології, які забезпечують додаткову цінність для прийняття рішень, покращують досвід наших клієнтів, а також є невіддільною частиною процесу вдосконалення інструментів аналізу даних для поліпшення роботи наших аудиторів. У Mazars ми зосереджуємо свої зусилля на подальшій модернізації широкого спектра технологічних консультаційних послуг, включаючи податкові, юридичні, фінансові консультації, консалтинг та послуги з питань стійкості», – додає Hervé.

Як і технології, сталий розвиток став важливим елементом ефективності бізнесу та впливає на репутацію компанії в суспільстві.

Hélias продовжує: «Як і більшість сучасних організацій, ми несемо відповідальність за розвиток нашої бізнес-моделі, щоб вона була стійкою в довгостроковій перспективі. У зв’язку з цим, ми маємо чітко визначену стратегію сталого розвитку, яка базується на п’яти фундаментах – чесність, люди, навколишнє середовище, громада та надання послуг зі сталого розвитку нашим клієнтам. Окрім дотримання власних обіцянок, ми маємо обов’язок допомогти нашим клієнтам трансформуватись, розподіляючи ресурси ESG серед ключових векторів та допомагаючи їм подолати проблеми з нефінансовою звітністю. Ось чому Mazars вкладає значні кошти в підвищення кваліфікації команд, зокрема шляхом навчання аудиторів поєднувати фінансову та нефінансову інформації, і забезпечує кар’єрний розвиток працівників».

У ролі аудитора та радника, Mazars відіграє ключову роль у відновленні довіри в суспільстві та сприянні ще більшій прозорості. Зараз, як ніколи, підприємства повинні переконатися, що дії, які вони вживають сьогодні, сприятимуть майбутньому, яке вони хочуть побудувати завтра. «У Mazars ми маємо намір робити саме це: трансформувати та інвестувати там, де це важливо, щоб допомогти нашим клієнтам орієнтуватися в середовищі змін, і розвиватися відповідально», – підсумовує Hélias.

Results

Світові фінансові результати Mazars 2021/2022

  • Дохід станом на 31 серпня 2022 року: 2,45 млрд євро
  • Зростання за рік складає 16,4% (вплив на валютний курс дорівнює +2,9%, органічне зростання – 13,3%)
  • Результати сервісних ліній:
    • Аудит (43%) +15,5% [Mazars перевіряє 2700 громадських організацій у всьому світі, з яких 1300 мають головний офіс у Європі, а 960 котируються на регульованому ринку, у тому числі 480 – в Європі. Mazars займає п’яте місце на європейському аудиторському ринку серед інших європейських компаній, зареєстрованих на біржі.]
    • Консалтинг (11%) +9,6%
    • Фінансове консультування (8%) +29,7%
    • Юридичне консультування (2%) +18,6%
    • Аутсорсинг (18%) +14,3%
    • Податкове консультування (18%) +15,9%
  • Зростання в регіонах:
    • Африка та Близький Схід +21,7%
    • Америка +22,4%
    • Азійсько-тихоокеанський регіон +17,1%
    • Європа +14,6%
  • Шість нових країн в інтегрованому партнерстві Mazars: Боснія і Герцеговина, Буркіна-Фасо, Латвія, Литва, Північна Македонія та Зімбабве.

Про Mazars

Mazars – це міжнародне інтегроване партнерство, яке спеціалізується на аудиторських, бухгалтерських, консультаційних, податкових і юридичних послугах.* Працюючи майже в 100 країнах і територіях по всьому світу, ми використовуємо досвід понад 47 000 професіоналів – більше ніж 30 000 в інтегрованому партнерстві та 17 000 у Північноамериканському альянсі Mazars – щоб допомагати клієнтам будь-якого розміру на кожному етапі їх розвитку.

*Якщо це дозволено чинним законодавством країни