Mazars повідомляє про видатні показники у 2019 році

Безпрецедентний приріст доходу на 10,4% (органічний на 9%). Визначний рік для міжнародної експансії. На шляху до досягнення цілей 2020 року

15 січня 2020: Міжнародна аудиторська та консалтингова фірма Mazars оголошує дохід у розмірі 1,8 млрд євро у 2018/2019[1] фінансовому році до 10,4%[2] порівняно з попереднім фінансовим роком. Зростання доходів було підтримано сильним 9,0% органічним приростом, доповненим позитивним зовнішнім приростом + 1,3%.

«Це найвищий рівень органічного приросту, зафіксований Mazars з 2011/2012 років. Ця видатна ефективність є результатом експертизи та відданості наших команд. Ми забезпечуємо клієнтів послугами незмінної якості у всьому світі, що є визнанням переваг інтегрованої моделі партнерства Mazars. Mazars є надійним партнером для організацій усіх типів», - говорить Hervé Hélias, генеральний директор та голова Mazars Group.

2019: Визначний рік для міжнародної експансії

Окрім помітно високих фінансових показників Mazars, в липні 2019 році відбулося підписання Mazars North America Alliance. Це знакова угода між Mazars та п'ятьма провідними фірмами в США та Канаді - BKD, Dixon Hughes Goodman, Moss Adams, Plante Moran (США) та MNP (Канада).

Mazars North America Alliance змінює правила гри, що дозволяє Mazars досягти широкого охоплення в Північній Америці, а також забезпечити міжнародним клієнтам доступ до послуг додаткових 16 000 професіоналів у регіоні. Зараз Mazars налічує 40 400 професіоналів, які обслуговують клієнтів по всьому світу (24 400 професіоналів у інтегрованому партнерстві Mazars) та 318 офісів у 91 країні та території.

Коментуючи стратегію зростання фірми, Hervé Hélias додав: «Чотири роки тому ми розробили амбітний стратегічний план під назвою «Наступні 20». Наше розширення в Китаї для досягнення значних розмірів на такому величезному ринку і розвиток сильної та конкурентоспроможної пропозиції в Північній Америці - наші головні пріоритети, поряд із плавними змінами в управлінні і добре спланованим заміщенням Філіппа Кастаньяка на посаді Голови Групи. Сьогодні я з гордістю заявляю: цілі досягнуті. Наша мета на 2020 рік - досягти 2 мільярда євро доходів, і я впевнений в успіху».

Зростання всюди

Міжнародне розширення Mazars позначається на географії джерел його доходів, причому більше третини доходу компанії зараз надходить з-за меж Європи.

Усі регіони в 2019 році отримали значне зростання доходів: 7,8% у Західній Європі, 13,6% у Центральній та Східній Європі, 12,1% у Північній Америці, 13,1% у Латинській Америці, 9,4% у Африці та на Близькому Сході, з найсильнішим зростанням в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (22,6%). Азіатсько-Тихоокеанський регіон зараз складає 15% від загального доходу Mazars. У Китаї фірма налічує понад 4000 співробітників та понад 30 офісів; офіси Mazars у Китаї обслуговують 137 великих компаній, акції яких котируються на фінансових біржах, і минулого року отримали  зростання доходів на 19%. В Австралії Mazars виріс на 100% у 2019 році завдяки інтеграції двох місцевих фірм.

Широкий і збалансований досвід

Аудит лежить в основі нашої експертизи і залишиться в центрі нашого бізнесу в наступні роки. Для підтримки зростаючих потреб своїх клієнтів Mazars також надає послуги з дотримання податкового законодавства, а також консалтингові послуги. Сьогодні аудит та бухгалтерський облік складають 63% від загального доходу, консалтингові послуги – 37%.

Розширюючись географічно, Mazars показав стійке зростання у кожній сервісній лінії. Зростання в 2018/2019 роках було таким: аудит +8,5%, бухгалтерські та аутсорсингові послуги +8,2%, консалтинг +24,2%, податкові послуги +9,9%, юридичні послуги +34,9% та фінансові консультації +9,5%.

Стратегія стабільного розвитку

Здатність стабільно та рентабельно розвиватись є сильною стороною Mazars. Наші працівники та їх високий технічний рівень є основою нашого розвитку. Ми постійно інвестуємо у розвиток команди та впровадження технологічних інновацій, штучного інтелекту, діджиталізації та всебічного аналізу даних в процесі аудиторських та консультаційних послуг. У 2019 році 92% співробітників Mazars взяли участь в освітніх програмах.

Mazarsв Україні

В Україні Mazars показав ще кращі результати в 2018/2019 фінансовому році. Прибуток компанії зріс на 28% і зараз наша команда складає 106 професіоналів у Києві та Львові під керівництвом 3 партнерів.

Плани на майбутнє

«Для Mazars 2019 рік став переломним. Ми вважаємо, що наші досягнення та прискорення процесу трансформації компанії підтверджують високий технічний рівень працівників Mazars та актуальність обраної нами стратегії. Стабільно розвиваючись, ми зберегли вірність своїм цінностям та підприємницькому духу. Наша компанія як ніколи готова супроводжувати клієнтів на шляху їх розвитку. У 2020 році й надалі ми прагнемо залишатися найкращим вибором для наших клієнтів. Галузь вимагає рішень, і ми прагнемо допомогти будувати економічний фундамент справедливого та процвітаючого світу», - підсумував Hervé Hélias.

 

Контакти

Анастасія Соляник, Лідер маркетингу та комунікацій Mazars Україна:

Anastasiya.solianyk@mazars.ua / 063 366 00 88

Lorraine Hackett, Global Brand and Communications Director, Mazars:

lorraine.hackett@mazars.co.uk  / +44 (0)7881 283 962

 

Про Mazars Group

Мазар – це міжнародна, інтегрована та незалежна компанія, що спеціалізується в аудиті, бухгалтерському аутсорсингу, фінансовому консультуванні, податкових та юридичних послугах[3]. З присутністю в 91 країні та територіях, компанія опирається на досвід 40 400 професіоналів – 24 400 в інтегрованому партнерстві та 16 000 в Mazars North America Alliance – для того, щоб супроводжувати клієнтів на кожному етапі їх розвитку.

 

Посилання на останній річний звіт Mazars.

[1] з 1 вересня 2018 по 31 серпня 2019

[2] за винятком впливу Forex + 0,2%

[3] Якщо це дозволено законодавством відповідної країни

Документи

Mazars_​Results 2019_​ua
Mazars_​Results 19 _​eng