Грегуар Датте розповів про вимоги проведення міжнародного аудиту на Міжнародному агроінвестиційному форумі «AgriInvest Forum»

Компанія «Мазар Україна» виступила партнером Міжнародного агроінвестиційного форуму «Agri Invest Forum», який відбувся у Києві 7 жовтня 2014 року. Форум став значною подією в галузі агробізнесу, збіравши майже 250 учасників обговорити нові стратегії розвитку аграрного бізнесу, шляхи і механізми залучення інвестицій. Серед учасників були представники влади, власники, керівники та фінансові директори провідних міжнародних і вітчизняних виробників та переробників сільськогосподарської продукції, фінансових, консалтингових та юридичних компаній.

Програма форуму складалася з трьох секцій: макроекономічні показники української економіки; нові можливості для українських агровиробників; та доступ до фінансування – які фінансові інструменти доступні в Україні.

Грегуар Датте, Керуючий партнер компанії «Мазар Україна» взяв участь в панельній дискусіїї «Доступ до фінансування — які фінансові інструменти доступні в Україні?» та розповів аудиторії про міжнародні вимоги аудиту для залучення фінансових коштів з міжнародних фінансових організацій, з акцентом саме на сільскогосподарському ринку. Однією з основних та обов’язкових вимог, щоб отримати фінансування, особливо від міжнародних організацій, є проведення якісного аудиту фінансової звітності. Однак, досить часто компанії згадують про цю вимогу або занадто пізно, або ж коли залишається вже мало часу для проведення якісного аудиту за міжнародними стандартами, що в свою чергу, може призвести до втрати можливості залучення зовнішнбого фінансування. У своїй доповіді Грегуар Датте звернув увагу аудиторії на поширені помилки та некоректні вимоги при запиті на проведення аудиторських послуг, які унеможливлюють проведення аудиту відповідно до міжнародних стандартів. Зокрема, на прикладі зі своєї практики він розповів, чого необхідно уникати та на що звертати увагу при запиті аудиторських послуг, а також надав практичні рекомендації щодо того, як ефективно провести аудит, який буде визнаватися третіми сторонами та створить додаткові переваги для компанії.

AgriInvestForum_2014

Організатором «AgriInvest Forum» є Всеукраїнська аграрна рада за підтримки проекту USAID «АгроІнвест» і Української агроінвестиційної ради. Захід промовою відкрив Руслан Кошулинський, який висвітлив дві основні проблеми розвитку сільського господарства. Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка зазначив, що даний захід проводиться вперше, але в майбутньому стане регулярним і відбуватиметься двічі на рік. Також на відкриті виступали Андрій Дикун, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, Анатолій Юркевич, Виконавчий директор Мілкіленд Україна, Віталій Філатов, Генеральний директор Вадерстадт Україна, Саймон Чернявський, Генеральний директор HarvEast Holding, Джон  Шморгун, Генеральний директор AgroGeneration Ukraine, Андрій Талама, Перший заступник Генерального директора «Галичина Захід», Володимир Осадчук, Noble Resources,  Тарас Лукачук, Ввіце-президент Mondelez Україна та інші.