Трансформації Mazars – від робочого процесу до змін в офісі

2020-й став роком змін. Карантин вплинув на наш ритм життя і робота з дому стала звичною. Хтось був у захваті від нового робочого режиму, а комусь такі зміни дались нелегко.

Хоч карантин й позбавив нас звичних речей, але в той же час відкрив нові можливості для росту та розвитку.

Так, локдаун підштовхнув і Mazars до реорганізації роботи та змін в офісі. Онлайн-система бронювання робочих місць, акустичні кабінки для дзвінків, шафки для зберігання персональних речей, ще більше пуфів, штор, квітів та зон для співпраці — все для комфорту команди.

Навіщо?

Все просто —  ми створили максимально комфортний робочий простір та режим для працівників. Адже за результатами опитування в командах, комфортним є поєднання гнучкості роботи з дому та живого спілкування в офісі. Тож, наш сучасний оновлений офіс поєднує в собі все необхідне для роботи та переключення. Ми слідуємо глобальним трендам, інвестуємо в технології та здорове робоче середовище.

Mazars кардинально змінив офіс після карантину 1

Як?

Перед затвердженням будь-яких змін ми провели опитування серед працівників компанії. Для нас важливо розуміти потреби: в якому режимі командам комфортніше працювати, чого не вистачає, що можна змінити, і т.д.

Опитування визначило, що в умовах карантину колегам бракує особистого спілкування. Більшість відмітили, що їм подобається працювати з дому, але все ж хотілося б навідуватися в офіс.

Mazars кардинально змінив офіс після карантину 4

Рішення

Рішення №1
Режим роботи 3/2

Завдяки відгукам колег, ми запровадили на постійній основі наступний ритм роботи: 2-3 дні працюємо в офісі, решта з дому. Графіки погоджуються в командах та дотримуються задля коректного планування робочої зони. Ми віримо, що такий графік позитивно впливає на work-life balance наших працівників.

Mazars кардинально змінив офіс після карантину 5

Рішення №2
Зменшили площу офісу на 40%.

У зв’язку з ротацією робочих місць та можливістю працювати частково дистанційно, потреби у великих просторах офісу зменшились. Тож, ми зменшили простір та трансформували його для більш комфортної роботи працівників. З урахуванням основних потреб відділів та команд, одночасно може працювати з офісу менша кількість співробітників, але ще з більшим комфортом для вищої продуктивності. 

Mazars кардинально змінив офіс після карантину 6

Рішення №3
Бронювання робочого місця в один клік!

Команди та відділи вирішують коли і хто працює в офісі, а коли лишається вдома. Тому ми створили спеціальну систему бронювання робочих місць, яка доступна і на ком’пютері, і на смартфоні. У системі кожен бачить які столи вільні на обрану дату, та кого з колег в цей день можна зустріти в офісі.

Mazars кардинально змінив офіс після карантину 7

Кімнати для переговорів також доступні для бронювання через спеціальні екрани. Тож не заходячи в додаток, працівник вже з коридору бачить яка зустріч зараз відбувається, та коли кімната буде вільна.

Mazars кардинально змінив офіс після карантину 2

Також кожен мазарівець має особисту шафку з магнітним замком для зберігання персональних речей, що стає в нагоді, коли працівник не знаходиться в офісі.

Mazars кардинально змінив офіс після карантину 12

Рішення №4
Розширення зони для відпочинку

Робота роботою, але перерви також потрібно робити. В Mazars працівники можуть зручно вмоститися на пуфі в лаунж зоні та випити каву, поглядаючи на Поділ крізь панорамне вікно. А якщо захочеться змінити обстановку, завжди знайдеться місце в бар-зоні.

Дітям співробітників теж є чим зайнятися. В офісі є Lego і батьки можуть привести своїх дітей погратись, поки вони проводять зустріч в сусідній переговорці.

Mazars кардинально змінив офіс після карантину 8

Рішення №5
Безпека понад усе

В умовах поширення COVID-19, ми не забуваємо про правила безпеки. Робочі поверхні, дверні ручки, кухня регулярно протираються антисептичними засобами. Офіс постійно провітрюється, антисептики стоять на кожному кроці, а маски носимо не в кишенях, а на обличчі.

Mazars кардинально змінив офіс після карантину 10

Рішення №6
Доступність

В самій компанії нашим внутрішнім клієнтом є співробітники Mazars. Як відомо, ми вчимося на прикладах, а не по теорії. Наш керуючий партнер Грегуар Датте став першим прикладом цікавих змін, коли відмовився від особистого кабінету, щоб сидіти ближче до колег у відкритій зоні.

Mazars кардинально змінив офіс після карантину 9

Рішення №7
Єко френдлі

Більше квітів — більше кисню. А ще ми мінімізували використання паперу. Проводячи архівацію, ми ще раз сфокусувалися на всіх об’ємах роздрукованих документів. Та, проводячи ревізію, занотували основні правила друку для себе та подальшого зберігання документів.

Mazars кардинально змінив офіс після карантину 3

Результати

Всього за два місяці нам вдалося спроектувати та повністю змінити офіс Mazars. В результаті ми отримали:

  • сучасний простір для роботи, спілкування та відпочинку
  • новий режим роботи, який дозволяє послабити шалений ритм життя та проводити з рідними час, який раніше витрачали на дорогу до офісу
  • сучасну систему офіс-менеджменту в Mazars, яка економить час працівників та робить перебування в офісі максимально зручним.

Ми віримо, що комфортний робочий простір та можливість ефективніше планувати свій час підвищують продуктивність команди. Тому трансформація офісу — не лише плюс для кожного окремого працівника, а й черговий крок для оптимізації роботи та успішного росту компанії.

Mazars кардинально змінив офіс після карантину 11

Приходь до нас на співбесіду та прогуляйся оновленим офісом Mazars разом з нашою HR-командою.

Переглянути вакансії

HR-команда Mazars