Робототехнічна автоматизація процесів як ключовий елемент цифрової трансформації

Вчора Мартін Варос, партнер і керівник робототехніки в Mazars SK, обговорив робототехнічну автоматизацію процесів (RPA).

Технологія здатна працювати і керувати даними як людина. RPA оптимізує бізнес-процеси в три рази швидше, ніж звичайний працівник.

discussion.jpg

RPA не є фактичним роботом і не залежить від людини. Бот найчастіше працює в “ненавмисному” режимі.

Технологія має багато переваг. RPA зазвичай окупається протягом року й легко реалізовується. Крім того, програмний робот може виконувати багато завдань, таких як керування електронною поштою, Excel, робота з даними тощо.

Робот демонструє високу продуктивність у галузях B2C, а саме F&A аутсорсинг, HR та контакт-центр. RPA також корисна у сферах В2В — банківські та фінансові послуги, страхування, охорона здоров'я та роздрібна торгівля.

EBA community.jpg

RPA може охоплювати будь-який процес у середовищі Windows, як правило. У випадку двох або більше процесів людині необхідно лише їх пріоритезувати для 24-годинного режиму робота.

До компонентів платформи RPA належать конструктор і контролер. Останній використовується для контролю активності бота, знижуючи ризик помилки.

Gregoire.jpg

Мазар є інтегрованою командою. Ми застосовуємо однакову методологію, працюємо над тісними зв'язками й вживаємо скоординований підхід. Ми раді використовувати нові технології, такі як RPA, щоб підвищити ефективність компанії і забезпечити задоволення клієнтів нашою діяльністю.

team.jpg