Слідуючи глобальним амбіціям, Mazars оголошує про ще один рік рекордних доходів

6 лютого 2024 року: Mazars, міжнародна аудиторська, податкова та консалтингова фірма публікує глобальні фінансові результати за 2022/2023 роки. Втретє поспіль компанія досягла двозначного зростання за всіма послугами (як аудиторськими, так і не аудиторськими). Попри невизначеність на ринку, доходи Mazars зросли на 13% порівняно з минулим роком і становлять 2,8 мільярда євро.
  • Третій рік поспіль двозначне зростання доходів за всіма сервісними лініями.
  • Органічне зростання на 13,3% у порівнянні з минулим роком, що демонструє стійкість і гнучкість, які Mazars розвиває завдяки інтегрованій моделі партнерства, що діє у понад 100 країнах і територіях.
  • Доходи від аудиторських послуг та не аудиторських послуг складають 43% та 57%  відповідно, що підкреслює збалансованість і силу міждисциплінарної стратегії фірми щодо цілеспрямованого зростання.

Глобальні результати компанії слідують за нещодавніми новинами про плани сформувати нову глобальну мережу рівня ТОП 10 разом з американською бухгалтерською фірмою FORVIS.

Hervé Hélias

Це був ще один успішний рік зі зростанням на 13%, що демонструє силу та актуальність нашої унікальної моделі інтегрованого партнерства. Якість міждисциплінарної пропозиції виділяє нас серед конкурентів, дозволяє нам краще обслуговувати клієнтів, залучати таланти й служити суспільним інтересам.

Розвиток стійкості був надважливим упродовж року, що був насичений подіями. Та попри складнощі, ми цілеспрямовано інвестували, щоб підтримати міжнародне зростання, і я радий, що нам це вдалося. Наша команда розуміє виклики, з якими зараз стикаються клієнти, і враховуючи зміни у сферах міжнародного комплаєнсу, фінансової та нефінансової звітності, безпеки інформаційних систем, ми налаштовані підтримувати бізнес задля досягнення цілей наших партнерів.

Hervé Hélias CEO and Chairman, Mazars Group

Зростання за регіонами та бізнес-лініями

Показники в Європі (+15,3%) і Північній Америці (+21,4%) залишаються високими, особливо у Франції, Німеччині, Ірландії, Італії, Нідерландах, Португалії, Іспанії, Швейцарії, Великобританії та США. Цього року Латинська Америка продемонструвала дивовижні результати й стала регіоном із найшвидшим зростанням (+25,8%).

Двозначне зростання сервісних ліній фірми третій рік поспіль свідчить про чітку зосередженість на стратегії. Як наслідок, послуги зі сталого розвитку, а також наші консалтингові послуги є напрямками, що розвиваються найшвидше – 71% та 21,3% відповідно.

Hélias коментує: «Ми шукаємо можливості, щоб розширювати власні масштаби, забезпечувати цінність для наших клієнтів у всьому світі та стати надійним партнером у їхньому бізнесі. На ринку недостатньо гравців для підтримки організацій, тим більше, що на самі компанії покладено чимало зобов’язань. На ринку бракує вибору, і ми вибудовуємо фірму, що здатна заповнити цю прогалину, допомагаючи клієнтам уникнути ризику залишитися без аудиту. Як аудитори та радники, ми є важливим елементом в економічному ланцюжку, допомагаючи забезпечити стабільність фінансових ринків на благо суспільства».

Дотримуючись такої мети, Mazars продовжує розвиватися на нових ринках. Нещодавно ми відкрили нові офіси у Фінляндії, Панамі та Того. У грудні 2023 року фірма також оголосила про 139 нових партнерів із 41 країни, з яких 31% — жінки.

Не лише фінанси: підтримка бізнесу з тривалим ефектом

Останній барометр Mazars C-suite, проведений наприкінці 2023 року, підкреслив, що технології та стійкість мають найбільший вплив на бізнес. Керівники постійно відчувають необхідність оцифрувати свій бізнес, розвивати стратегію сталого розвитку та інвестувати в таланти, які змінять спосіб їх роботи.

Hélias продовжив: «Ми зробили ще більший акцент на послугах зі сталого розвитку, щоб підтримати наших клієнтів у їхній трансформації та надати впевненість у нефінансовій інформації, якої все більше очікують стейкхолдери. Такий крок відповідає нашій меті допомогти побудувати основи більш справедливого та процвітаючого світу».

«Загалом, наші результати та успіх попереднього року були б неможливими без глибокої залученості команд. У новому році ми раді можливості розширити масштаб пропозиції через створення партнерської мережі з FORVIS, яка стане активною з червня 2024 року. Як ніколи, наша команда прагне допомагати клієнтам впевнено будувати та розвивати свій бізнес».

Mazars Financial results 2223 - key results graphic

Про Mazars

Mazars – це міжнародне інтегроване партнерство, яке спеціалізується на аудиторських, бухгалтерських, консалтингових, податкових і юридичних послугах.* Працюючи в понад 100 країнах і територіях світу, ми використовуємо досвід 50 000+ професіоналів – більше ніж 33 000 в інтегрованому партнерстві та 17 000+ у Північноамериканському альянсі Mazars – щоб допомагати клієнтам будь-якого розміру на кожному етапі їх розвитку.

*Якщо це дозволено чинним законодавством країни.